Most popular

Waar Zwemmen Amsterdam Noord?

Waar Zwemmen Amsterdam Noord?

Zwemmen in Amsterdam: hier kun je een duik nemen in natuurwater

  • Amstel, zuideinde Weesperzijde. De Amstel slingert door het centrum van de stad en lonkt overal.
  • Marineterrein.
  • Diemerpark (officiële zwemplek)
  • Duivendrechtse brug.
  • Erasmuspark, Admiralengracht.
  • Entrepotdok.
  • Park Schinkeleilanden.
  • Bogortuin.

Waar kan je buiten zwemmen in Amsterdam?

Officiële zwemlocaties buiten Verspreid over de stad zijn verschillende officiële zwemlocaties in open water: Strand IJburg, Diemerpark, Sloterplas Varkensbaai, Nieuwe Meer: Westoever en Noordoever, de Grote Speelweide in het Amsterdamse Bos, Gaasperplas Zuid en Noord, en De Hoge Dijk (strand en speelsloot).

Kan je zwemmen in het IJ?

Het water in het IJ is een verzameling van al het af te voeren water van het achterliggende gebied. Hier wordt het water wel regelmatig getest. Zwemmen in de gracht wordt ook sterk afgeraden. In West was de Erasmusgracht bij het Erasmuspark deze zomer ook een populaire zwemplek.

Is zwemmen in de Amstel veilig?

Toch zijn de grachten en water als de Amstel geen officieel zwemwater. Door boten kan het zelfs gevaarlijk zijn om hier te zwemmen. U bent in het water moeilijk te zien. Zoek daarom een officiële zwemplek op.

Kun je zwemmen in de Vecht?

“Het verbod is uitgegeven door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), de beheerder van de Vecht.”, aldus de woordvoerster. “Nou verboden, verboden…”, reageert de woordvoerder van het waterschap. “Kijk, het is geen officiële zwemlocatie. Zwemmen in de Vecht is dus op eigen risico.

Is er blauwalg in het Nieuwe Meer?

In het water van de Sloterplas en de westzijde van het Nieuwe Meer is namelijk blauwalg gevonden. Door de hoge temperaturen ontstaat blauwalg en wordt de kwaliteit van het water minder. Van veel populaire zwemplekken kan hier bekeken worden of er blauwalg gevonden is en hoe het staat met de kwaliteit van het water.

Wie beheert het Amsterdamse Bos?

De gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het beheer, beleid en onderhoud van het gebied. Alle informatie over activiteiten, natuur en werkzaamheden in het Amsterdamse Bos vindt u op de website van het Amsterdamse Bos.

Share this post