Common questions

Varfor luktar mitt underliv illa efter samlag?

Varför luktar mitt underliv illa efter samlag?

Det vanligaste symtomet vid bakteriell vaginos är illaluktande flytningar. Flytningarna kan vara tunna och färgen kan vara mellan grå och gul. Flytningarna brukar inte bli rikligare än vanligt. Det luktar ofta starkare precis efter att du har haft mens och efter vaginala samlag utan kondom.

Har börjat få mycket flytningar?

Flytningarna kan ändra utseende och mängd utan att det beror på någon sjukdom. Ibland kan det kännas som att man får mer flytningar efter vaginala samlag. Om du har haft vaginalt samlag och fått sperma i slidan så rinner sperman förr eller senare ut.

Hur ser gryniga flytningar ut?

Till exempel, om du märker en tjock vit och klumpig flytning som liknar keso, orsakas de troligen av en svampinfektion, medan en extremt illaluktande, vattnig flytning är ett tydligt tecken på bakteriell vaginos. Illaluktande, grön eller gul flytning kan orsakas av en könssjukdom som trichomons eller klamydia.

Varför har jag bruna flytningar?

Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Varför luktar mitt urin illa?

Uttorkning kan orsaka en stark urindoft När du dricker för lite vatten blir urinen mer koncentrerad, vilket påverkar både färgen och lukten. Om urinen är mörk och luktar starkt kan det vara ett tecken på uttorkning. Väldigt koncentrerad urin på grund av ett lågt vätskeintag luktar oftast väldigt starkt.

Hur luktar illaluktande flytningar?

Bakteriell vaginos (BV) – Det är ett tillstånd där det råder obalans i den vaginala bakteriefloran, förklarar Elisabeth. Det första symptomet är ofta en fiskliknande lukt som kan leda till en skummig, grå eller grön flytning.

Varför är mina flytningar gryniga?

Du kan få vita och gryniga flytningar från slidan om du har fått svamp i underlivet. Men de kan också vara klara och tunna. Det är också vanligt att det kliar och svider i underlivet om du har fått svamp. Du kan också bli röd och svullen runt slidan.

Hur ska slidöppningen se ut?

Vid livmoderframfall sjunker livmodern ner i slidan. Då kan livmodertappen komma ut genom slidöppningen. Den känns som en fast utbuktning, ungefär som en nästipp.

Vad säger dina flytningar?

Flytningarna anpassar sig till vad vaginan behöver – hela menscykeln igenom – och den som styr menscykeln är ju dina hormoner. Så ”normalt” i fallet flytningar är helt enkelt vad dina hormoner tycker är normalt för just DIG.

Är bruna flytningar tecken på mens?

När mensen är som en brun flytning betyder det att du bara blöder lite. När du blöder lite hinner blodet torka en del på vägen ut och då blir det brunt. Ibland kan hela mensen vara som bruna flytningar. Andra gånger kan du ha bruna flytningar i början och i slutet av mensen när du blöder som minst.

Är det normalt med bruna flytningar?

Det kan finnas många anledningar till att flytningarna plötsligt visar sig som brun färg i trosorna. Den bruna färgen kommer normalt av att flytningen har inslag av blod.

Share this post