Useful tips

Hoe lang duurt het herstel na een nekhernia operatie?

Hoe lang duurt het herstel na een nekhernia operatie?

In principe duurt de herstelperiode 6 weken. In die periode moet u activiteiten met nek en armen beperkt houden. Wissel uw houding in het dagelijks leven re- gelmatig en geef de nek af en toe rust in een stoel met hoofdsteun of door te gaan liggen.

Wat moet ik doen na operatie hernia nek?

Na de operatie geldt er voor 6 weken een aantal beperkingen:

  • U mag niet zwaarder dan 1 kilo tillen.
  • U mag geen extreme bewegingen maken met de nek en dan vooral uw hoofd niet in de nek leggen.
  • U mag niet fietsen of op de brommer, niet met het openbaar vervoer.

Hoe lang duurt een nekoperatie?

De nekoperatie kan op verschillende manieren worden gedaan. De neurochirurg heeft dit vooraf met u besproken. De operatie duurt 1½ – 3 uur. Aan de linker- of rechterzijde van de hals wordt een snee gemaakt.

Is een nekhernia operatie gevaarlijk?

Beschadiging van een stembandzenuw met (al dan niet voorbijgaande) heesheid is een zeldzame complicatie. Ook een infectie of een (na-)bloeding kan voorkomen, maar ook deze complicaties zijn erg zeldzaam. Daarnaast kan er een klein lekje ontstaan van het vocht dat in het wervelkanaal zit, het zogenaamde liquorlek.

Hoe lang duurt herstel na hernia operatie?

De eerste 6 weken ligt de nadruk op het herstel van uw wond en het weer oppakken van dagelijkse activiteiten. Vanaf de 6e week na de operatie is uw rug voldoende hersteld om ook zwaardere activiteiten aan te kunnen. U mag dan rustig beginnen met werken, sporten, en krachttraining.

Is een nekhernia blijvend?

Niet iedere nekhernia hoeft geopereerd te worden. Voorop staat dat de patiënt klachten moet hebben die door de hernia kunnen worden verklaard. Dan nog is het zo dat in de meeste gevallen (ongeveer 80-90%!!) de herniaklachten vanzelf, eventueel ondersteund door fysiotherapie, gedoseerde rust en pijnstillers, over gaan.

Hoe lang duurt een hernia operatie?

Mobilisatieschema

Tijd Verdeling activiteiten/rusten
1e week 30 min. lichte activiteiten per uur, verder rusten.
2e week 40 min. activiteiten per uur, verder rusten.
3e week 60 min. activiteiten per 1,5 uur, verder rusten.
4e week 70 min. activiteiten per 1,5 uur, verder rusten.

Hoe lang duurt een nek hernia?

Bij een nekhernia voelt u pijn vooral in 1 arm. Gebruik pijnstillers om normaal te kunnen bewegen. Probeer uw normale activiteiten te blijven doen. Meestal gaat een nekhernia vanzelf over in 2 maanden.

Is een hernia operatie gevaarlijk?

Bij een herniaoperatie haalt de chirurg de uitpuiling van de tussenwervelschijf weg. De operatie geeft risico’s, zoals ontsteking van de wond of minder kracht in het been. Na de operatie mag u de dagelijkse dingen gewoon weer doen. Tillen kunt u beter niet doen in de eerste weken na de operatie.

Hoe lang zenuwpijn na hernia operatie?

Andersom is dit ook mogelijk: de pijn in de rug is verdwenen maar het been is nog gevoelig. Het is dus zaak voldoende tijd te nemen na een hernia operatie om te kijken of alle klachten verdwijnen. Dit kan zeker wel enkele maanden in beslag nemen.

Hoe lang niet autorijden na hernia operatie?

Indien u geopereerd bent aan een rughernia (HNP), mag u 2 weken na uw operatie weer autorijden. Bij een vernauwing van het wervelkanaal (laminectomie) is dit na 6 weken na uw operatie.

Share this post