Common questions

Wat is mechanisch automatisch?

Wat is mechanisch automatisch?

Automatisch uurwerk De tweede vorm van mechanische bewegingen is automatisch. Vaak aangeduid als “zelfopwindend”, deze horloges benutten de energie die vrijkomt door de natuurlijke beweging van de pols van de drager.

Hoe werkt een mechanisch horloge?

Het mechanisch of automatisch horloge werkt dus helemaal zonder batterij. Door aan de kroon te draaien (opwinden) of door een schommelend gewicht wordt een veer opgespannen in het mechanisch horloge. Deze kracht wordt overgebracht naar het echappement, dat bestaat uit een anker en een tandwiel (de balans).

Wat kost een mechanisch horloge?

De prijs verschilt per merk, per horlogemaker en is daarnaast afhankelijk van de staat van het horloge….De kosten van een uurwerk servicebeurt (per merk)

Merk Type Vanaf
Longines Automaat € 250,-
Chronograaf automaat € 450,-
Omega Handopwinder € 250,-
Automaat € 340,-

Wat kost een goed horloge?

Een goed, betaalbaar horloge heeft een kwarts / quartz uurwerk of een gecertificeerd mechanisch uurwerk (COSC). Voor goede horloges onder de € 300 kom je dan bijna altijd uit bij een quartz uurwerk (een horloge met batterij). Een groot voordeel van het quartz horloge is dat er minder bewegende onderdelen nodig zijn.

Wat is het verschil tussen quartz en automatisch?

Verschillen tussen quartz en automaat De secondewijzer bij een automaat loopt vloeiend rond, terwijl deze bij een quartz horloge elke keer verspringt. Een automaat is vaak een stuk duurder in aanschaf dan een quartz horloge. Toch zijn er al automatische horloges te vinden rond de 150 euro.

Wat is beter quartz of Automatic?

Omdat een quartzuurwerk minder mechanische onderdelen bevat is ook weinig onderhoud aan het horloge nodig. Eens in de 2-3 jaar (afhankelijk van gebruik) moet wel de batterij worden vervangen en het horloge op waterdichtheid worden gecontroleerd.

Wat is het uurwerk van een horloge?

Het uurwerk is het hart van elk horloge. Het onderdeel dat leven geeft en waar alle emotie uit voortvloeit. Momenteel zijn er twee soorten horloge uurwerken die veelal gebruikt worden. Het quartz uurwerk (batterij) en het mechanisch uurwerk (geen elektronica).

Wat is een Movement horloge?

MVMT: Horloges met modern en strak design Het jonge merk MVMT staat voor het woord MOVEMENT. Dit is vrij vertaald naar beweging en uurwerk! De ontwerpen zijn zeer functioneel en minimalistisch vormgegeven.

Wat kost een nieuw uurwerk in een horloge?

Prijzen voor een nieuwe horlogeband variëren tussen de €10,- en €80,-. Een grote reparatie, zoals het vervangen van een uurwerk of een nieuwe glas ligt tussen de €30,- en €70,-.

Heeft een horloge onderhoud nodig?

In algemene zin verdient het aanbeveling uw horloge eenmaal in de drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Een tijdige onderhoudsbeurt is van belang omdat de olie waarmee de draaiende onderdelen van uw horloge zijn gesmeerd na verloop van tijd veroudert, verdroogt en haar smerende werking verliest.

Wat is een goed merk horloge?

Dit zijn dé 10 favoriete horlogemerken

 1. Casio. Bij sportieve horloges denk je automatisch aan het merk Casio.
 2. Seiko. Seiko is een merk met een lange geschiedenis.
 3. Guess. Wil je graag een nieuw en stijlvol dameshorloge?
 4. Hugo Boss.
 5. Emporio Armani.
 6. JBW.
 7. Cortese Torino.
 8. Prins Uurwerken.

Hoe herken je een goed horloge?

GOED HORLOGE CHECKLIST

 • Materiaal is minimaal (316L) edelstaal (titanium of keramiek) met PVD coating.
 • Krasvrij saffierglas (voor veelvuldig gebruik)
 • 10 ATM waterdichtheid.
 • Goed quartz uurwerk (Miyota, Seiko, Ronda) of gecertificeerd mechanisch uurwerk.
 • Mooie afwerking; geen oneffenheden en loshangende onderdelen.

Share this post