Most popular

Hoelang blijft het bloeden na trekken van kies?

Hoelang blijft het bloeden na trekken van kies?

Nabloeding. Een beetje bloed vermengd met speeksel is normaal na het trekken van een kies of tand. Als het bloeden na twee uur niet gestopt is, kunt u het volgende doen: vouw een verbandgaasje dubbel, leg het op de plek van de wond en bijt er stevig op gedurende ongeveer een kwartier.

Hoe lang bloeden na implantaat?

Tot 24 uur na de ingreep kan de wond een beetje nabloeden. Dit stopt meestal vanzelf. U kunt deze eerste dag uw mond beter niet spoelen. Door te spoelen kan pas gevormd stolsel namelijk weer oplossen, waardoor de wond weer gaat bloeden.

Hoe lang gaasje na kies trekken?

Nadat de tand of kies eruit is moet je ongeveer 30 minuten op een gaasje dichtbijten. Daarna kun je dit gaasje eruit halen en in de vuilnisbak doen. Het is mogelijk dat de wond kort begint te bloeden. Normaal gesproken stopt dit gelukkig vrij snel (enkele minuten).

Hoelang na verstandskies trekken eten?

Tot de verdoving is uitgewerkt, kunt u beter geen warm voedsel eten of drinken. Dit in verband met het gevaar op verbranding (u voelt immers niets). Daarna mag u weer voorzichtig eten en drinken. Het is belangrijk voor de genezing van de wond dat u minimaal drie dagen na de ingreep niet rookt en geen alcohol drinkt.

Wat mag niet na het trekken van een kies?

Gebruik niet alleen melkproducten, maar eet gevarieerd (zoals pasta, tartaar, vis, stamppot, soepen en zacht fruit). Ook is het goed om hete dranken en heet voedsel te vermijden. Roken verstoort de wondgenezing, dus wij adviseren om dit de eerste 24 uur na de ingreep niet of nauwelijks te doen.

Hoe lang geen alcohol na implantaat?

Gebruik geen of zeer beperkt alcohol gedurende de eerste week na de ingreep. Hoewel de klachten na het plaatsen van implantaten over het algemeen erg meevallen, kunt u de eerste dagen pijn en een zwelling ervaren. Deze verschijnselen nemen meestal na een week af.

Hoe lang mag je niet eten na trekken kies?

Share this post