Most popular

Kan een kind hielspoor hebben?

Kan een kind hielspoor hebben?

Vaak komt het voor bij kinderen die na een periode van rust (te) intensief gaan sporten, bijvoorbeeld bij het begin van het sportseizoen. Door deze activiteiten raakt het hielbeen ontstoken, wat de pijn veroorzaakt.

Wat is de ziekte van Sever?

De ziekte van Sever is een aandoening die kan voorkomen bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud. Hierbij doet de achterkant van de hiel pijn en ook kan de hiel wat gezwollen zijn, vooral tijdens of direct na het sporten of andere activiteiten. Bij de ziekte van Sever is de groeischijf in de hiel geïrriteerd geraakt.

Wat te doen bij de ziekte van Sever?

Een Morbus Sever behandeling bestaat uit rust. Uiteindelijk gaat de blessure dan meestal vanzelf over. Vaak is een periode van 2 tot 3 maanden rust nodig. Bouw na de rustperiode de intensiteit van de trainingen geleidelijk op.

Welke zooltjes bij ziekte van Sever?

Bauerfeind ViscoHeel wetenschappelijk bewezen de beste zooltjes voor de Ziekte van Sever! De ViscoHeel® en ViscoHeel® K zooltjes zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de hiel ontlasten en daarmee hielpijn voorkomen. Ook verlagen ze effectief de druk op de gewrichten en wervelkolom.

Welke leeftijd hielspoor?

korte kuitspieren; leeftijd; vooral boven de 40 jaar komt hielspoor voor.

Kan niet op hiel staan?

Bij hielspoor heeft u pijn onder de hiel bij staan en lopen. Hielspoor komt waarschijnlijk door te lang te veel spanning op de pees onder uw voet. Bijvoorbeeld als u heel lang heeft gestaan of gerend. Kies schoenen die prettig zitten.

Wat is een Haglundse Exostose?

Een Haglundse extose, kortweg Haglund genoemd, is een botuitsteeksel aan de achterkant van uw hiel. Doordat er extra botgroei plaatsvindt, kan uw hiel erg pijn doen. Haglund kan ontstaan doordat er te veel druk op de hiel heeft gestaan, bijvoorbeeld door een te harde achterkant van uw schoen.

Kan hielspoor spontaan ontstaan?

Trauma: soms kan hielspoor van het ene moment op het andere ontstaan, bijvoorbeeld als je met de hiel op een scherp steentje stapt. Geen demping in de schoenen. Overgewicht (soms door zwangerschap)

Share this post