Useful tips

Waar is de groep Doe Maar opgericht?

Waar is de groep Doe Maar opgericht?

De eerste jaren Dekker vroeg aan Jan Hendriks of hij een drummer en een gitarist voor de nieuwe band wist. Hendriks stelde drummer Carel Copier voor en wilde zelf wel gitaar spelen. Op 8 mei 1978 ontmoetten zij elkaar op de zolder van de boerderij van Gé van den Donk (later geluidsman van de band).

Hoe lang heeft Doe Maar bestaan?

Doe Maar wordt in 1978 opgericht door Ernst Jansz. Hij omringt zich met een aantal muzikanten uit de regio: Piet Dekker (bas) Jan Hendriks (gitaar) en Carel Copier (drums). De muziek die de band maakt, bestaat voor het grootste deel uit een mix van reggae en ska.

Waarom ging Doe Maar uit elkaar?

Ernst Henny en Jan & Jan zetten er een punt achter. Doe Maar gaat definitief uit elkaar. De reden hiervan is een brief van een 8 jarige jongen. Na de vier succesalbums van de afgelopen jaren (Doe Maar, Skunk, Doris Day en Andere Stukken, 4US) is het volgens de bandleden genoeg geweest.

Wie schreef de liedjes van Doe Maar?

Daarna gaat hij met de ‘Doe Maars’ (zoals Vrienten Doe Maar steevast noemt) op tournee langs de kleine zalen. Erik Scherder schreef onder meer Singing in the brain, over de invloed van muziek op onze hersenen. Hij is een regelmatige tafelgast in De Wereld Draait Door.

Waar komt Ernst Jansz vandaan?

Amsterdam, Nederland
Ernst Jansz/Place of birth

Waar woont Hennie Vrienten?

Henny woont al veertig jaar in het centrum van Amsterdam en sinds een jaar of vijftien is zijn tweede woonplaats Diepenheim.

Hoe rijk is Henny Vrienten?

Wie in de KvK-stukken kijkt van Vrienten ziet dat hij al jaren goed boert. In de bv gloeit een eigen vermogen van €3,5 miljoen (peildatum 31 december 2013). Ten opzichte van 2012 was dat gegroeid met €330.000 .

Hoe heet het album van Doe Maar waar nederwiet op staat?

Van het album Skunk uit 1981. Dit nummer is gezongen en geschreven door de gastmuzikant van Doe Maar Joost Belinfante.

Hoe heet het album van Doe Maar op het nummer nederwiet staat?

Hoe oud is Ernst Jan van Doe Maar?

Ernst Jansz (Amsterdam, 24 mei 1948) is een Nederlandse muzikant (singer-songwriter) en oprichter van de Nederlandse band Doe Maar.

Waar woont Ernst Jansz?

Ernst Jansz werd geboren in Amsterdam, maar ruilde de hoofdstad vijftig jaar geleden op 21-jarige leeftijd in voor een boerderij in Neerkant. De muzikant, die groot succes had met Doe Maar, woont nog steeds met veel plezier in het dorp, zegt hij in tv-programma KRAAK van Omroep Brabant.

Waar komt Henny Vrienten vandaan?

Hilvarenbeek, Nederland
Henny Vrienten/Place of birth

Share this post