Most popular

Waar zijn Opsluitbanden voor?

Waar zijn Opsluitbanden voor?

Met opsluitbanden zijn kieren, gaten en verzakkingen verleden tijd. Maar dit zijn niet de enige voordelen die de banden met zich meebrengen. U kunt uw tuin, oprit of terras namelijk een heel ander karakter geven. Zo kunt u strakke contouren vormen, hoogteverschillen creëren of nieuwe kleuren toevoegen.

Is een Opsluitband nodig?

Of u nou split, grind, klinkers of tegels in uw tuin heeft, wij raden u aan om altijd gebruik te maken van opsluitbanden. Ondanks kwaliteit is het altijd mogelijk bij lichte en/of bij zware belasting dat uw bestrating verzakt, en dat is natuurlijk zonde. Om dit probleem te beperken zijn opsluitbanden uitgevonden.

Welke Opsluitbanden gebruiken?

Welk soort opsluitbanden Voor terrassen en looppaden zijn opsluitbanden van het formaat 5x15x100cm al voldoende. Voor de oprit met verkeersbelasting wordt geadviseerd minimaal opsluitbanden in de maat 6x20x100cm, maar nog liever opsluitbanden van 8x20x100cm of zelfs 10x20x100cm te gebruiken.

Hoeveel zand onder Opsluitband?

Hoeveel zand heb ik nodig onder de bestrating? Zorg voor een zandbed van ca. 20 cm onder uw bestrating.

Hoe hoog moet een Opsluitband zijn?

Opsluitbanden moeten altijd circa twee centimeter onder de bovenzijde van uw bestrating worden geplaatst. Nadat u dit heeft gedaan, wordt de sierbestrating afgetrild. Dit zal ervoor zorgen dat er een hoogteverschil overblijft van één centimeter.

Hoe diep Betonband?

Een veel gestelde vraag bij het plaatsen is: hoe diep moet een opsluitband in de grond? Het is het meest gebruikelijk om de banden geheel in de grond te zetten. Sommige ontwerpen laten dit niet toe. Om de stevigheid te garanderen moet minimaal de helft van de opsluitband in de grond geplaatst worden.

Hoe diep moet een Opsluitband zijn?

Welke afmeting Opsluitband?

Voor uw terras of pad zijn de formaten 5x15x100cm of 6x15x100cm al dik genoeg. U kunt met deze formaten het terras of pad goed ‘opsluiten’. Voor een oprit zijn deze formaten niet aan te raden. Daarom wordt er geadviseerd om opsluitbanden te gebruiken van minimaal 6x20x100cm dik.

Hoeveel gestabiliseerd zand onder terras?

Deze moet 1 centimeter per strekkende meter bedragen. Het afschot loopt van het huis af, als het terras aan uw woning grenst.

Waarom zand onder stenen?

Door het gebruik van brekerzand zorgt u ervoor dat uw bestrating goed op zijn plaats blijft. Dit komt door het hoekige structuur van het zand en de kleine steentjes. Brekerzand is vooral geschikt voor bestrating met bredere voegen en kan ook als onderlaag dienen voor bijvoorbeeld gebakken klinkers.

Hoe hoog zijn betonbanden?

Een betonband van 7 cm breed bij 40 cm hoog weegt 65 kg per stuk.

Wat kost een trottoirband?

De kosten van opsluitbanden

Kostenpost Prijs per eenheid
Opsluitbanden €2,50 – €5 per meter

Share this post