Other

Hoe maak ik een onderlijn voor karper?

Hoe maak ik een onderlijn voor karper?

Voor het maken van een onderlijn kan je bij de meeste karper rigs uit de voeten met de knotless knot (no-knot) oftewel de knooploze knoop: Stap 1: bepaal de lengte van je hair. Stap 2: maak 7 tot 8 omwentelingen. Stap 3: haal de lijn door het oog, bevochtig de knoop en trek deze aan.

Hoe maak je een onderlijn vast?

Wikkel het kant-en-klare onderlijntje nu op een rol isolatiemateriaal. Een rol van een meter koop je voor € 0,60 bij een bouwmarkt. Prik het haakje in de rol en draai vervolgens het onderlijntje om de isolatierol heen om tenslotte de lus van het onderlijntje met een speldje aan de isolatierol te bevestigen.

Wat heb je nodig voor een karper rig?

Welke materialen heb je nodig?

 1. Anti Tangle Sleeves.
 2. Line Aligner Sleeves.
 3. Boilie Boor.
 4. Gevlochten onderlijn.
 5. Quick change swivels.
 6. Meetlint.
 7. Haken.
 8. Schaartje voor gevlochten lijnen.

Hoe maak je een boilie vast?

Zo zet je een boilie vast aan de haak

 1. Maak met een boortje een gaatje door de boilie.
 2. Steek de boilienaald door de boilie.
 3. Haak de boilienaald aan het lusje en houd de lijn strak.
 4. Schuif de boilie over het lusje op het draadje.
 5. Haal de boilienaald los.
 6. Plaats nu door het lusje een stoppertje.
 7. Trek de boilie weer terug.

Hoe maak je een CHOD RIG?

Chod rig maken

 1. Pak een Chod haak en steek het Ghost Butterfly (fluoro carbon materiaal) door het haakoog.
 2. Zoals je ziet staat het oog van deze haak naar achteren gericht, hierdoor zal hij nog sneller en agressiever inhaken wat erg belangrijk is voor een goede Chod rig.

Hoe maak je een helicopter rig?

Pak je 2 rubber stuitjes en schuif deze over de leadcore leader. Houd minimaal 10 cm tussen de stuitjes en de shock bead. Zo heeft de rig nog een stukje bewegingsvrijheid. Wanneer je deze rig werpt zal de rig in de lucht worden tegen gehouden door de 2 stuitjes.

Hoe maak je een Voerkorfje vast?

Aan het langste eind knoop je de speldwartel om de voerkorf te bevestigen, aan het kortste lijntje de haak, of een verbinding naar een dunner onderlijntje, zoals met een lus-in-lus-verbinding. Ook een schuivende montage van de korf over de hoofdlijn wordt vaak gekozen. De korf aan de hoofdlijn, al dan niet schuivend.

Wat heb je nodig voor een Ronnie rig?

De onderdelen die je nodig hebt om een Ronnie rig te knopen:

 • Curve haak #4.
 • Micro Ring Swivel.
 • Blow back system.
 • Quick Change Ring Swivel.
 • Kryptec® Coated Hooklink Soft.
 • Shrink tube.
 • Anti Tangle Sleeve.
 • Tungsten Putty.

Wat is een Hair Rig?

Een hair rig is een vistuig waarmee aas kan worden aangeboden zonder direct op de haak te zitten. De hair bestaat uit een lus van gevlochten draad onder de haakbocht. Een hair wordt voornamelijk in combinatie met boilies gebruikt, maar werkt ook met ander aas.

Hoe zet je mais op de haak?

Zoek een paar grote korrels uit. Druk nu met de korrel tussen duim en wijsvinger het binnenste uit de mais, en de vel blijft over. Zet dit op een kleine haak (preston PR490, drennan silverfish of tubertini 808). Stop de haak tot het einde in de vel en trek de punt er doorheen.

Hoe lang CHOD RIG?

Afhankelijk van waar ik de chod rig wil presenteren, zal de lengte variëren van 3 tot maximaal 8 cm. Kort tegen de bodem aan en iets langer wanneer ik het tegen of bovenop het wier vis.

Share this post