Other

Welke vakken opleiding helpende zorg en welzijn?

Welke vakken opleiding helpende zorg en welzijn?

In de Opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn, krijg je ook een aantal algemene vakken, zoals: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap….Denk bijvoorbeeld aan:

  • Begeleider Gehandicaptenzorg (Maatschappelijke Zorg)
  • Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.
  • Verzorgende-IG.

Hoe lang duurt de opleiding Helpende zorg en welzijn?

De opleiding duurt twee jaar. In het eerste half jaar maak je kennis met drie uitstroomprofielen: Helpende zorg en welzijn. Medewerker facilitaire dienstverlening.

Wat is dienstverlening Helpende zorg en welzijn?

Met het diploma dienstverlening helpende zorg en welzijn niveau 2 ga je helpen in een zorginstelling, dagopvang, bij mensen thuis of in de gastouderopvang. Je kunt ook verder leren met een niveau 3 opleiding. Op school leer je wat je in de praktijk nodig hebt. Tijdens de opleiding loop je op diverse momenten stage.

Wat is opleiding zorg en welzijn?

In de opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn leer je hoe je met mensen omgaat. Je komt te weten hoe je cliënten kunt ondersteunen bij wonen en het huishouden. Ook leer je hoe je mensen helpt bij hun dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden.

Hoe lang duurt de opleiding Zorg en welzijn niveau 2?

Tijdens de opleiding helpende zorg en welzijn Zo maak je kennis met het beroep en leer je ook om je kennis in de praktijk te gebruiken. De studie duurt 1 jaar voor bbl of 2 jaar voor bol.

Wat kost een opleiding Helpende?

Het lesgeld in 2019/2020 voor de beroepsopleidende leerweg is € 1

Hoe lang duurt de opleiding dienstverlening?

De opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn is beschikbaar als BBL-opleiding of BOL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2.

Wat verdient een helpende in de zorg?

Salarisindicaties

Niveau minimaal maximaal
Niveau 1 – zorghulp € 1.510 € 2.405
Niveau 2 – helpende € 1.575 € 2.535
Niveau 3 – verzorgende € 1.788 € 2.950
Niveau 4 – verpleegkundige € 1.840 € 3.155

Wat is dienstverlening opleiding?

Dienstverlening bestaat uit verschillende opleidingen, namelijk medewerker facilitaire dienstverlening, medewerker sport en recreatie of helpende zorg en welzijn. Bij alle drie de opleidingen doe je ondersteunende werkzaamheden.

Welke opleiding heb je nodig voor Helpende Zorg?

Voor de MBO opleiding Helpende Zorg & Welzijn dien je in het bezit te zijn van een diploma VBO of VMBO. Of een overgangsbewijs van 3 naar 4 VMBO-t / MAVO. Of een diploma van minimaal vergelijkbaar niveau.

Wat kun je worden als je zorg en welzijn?

Er zijn binnen zorg en welzijn verschillende beroepen die je op dit niveau kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan orthopedagoog en gezondheidswetenschapper, maar ook aan psycholoog, chirurg, huisarts of verpleeghuisarts.

Share this post