Other

Wat is een Ahead balhoofd?

Wat is een Ahead balhoofd?

Ahead balhoofd. Balhoofd constructie waarbij de schroefdraad op de binnenbalhoofdbuis is vervallen. De lagerspeling wordt afgesteld door de stuurvoorbouw iets te verschuiven.

Wat is een Ahead stuurpen?

Een Ahead systeem heeft bovenop de stuurpen een topcap of afdekplaatje waarmee je de speling kan afstellen (aan de hand van een inbusbout). Daarnaast heeft je stuurpen één of twee bouten waarmee je je stuurpen vastklemt op de vorkbuis.

Hoe Balhoofdlagers vervangen?

Vet de balhoofdlagers goed in Controleer op het laats goed of de lagerschalen goed op zijn plek zitten en vlak in het frame zitten. Monteer het onderste lager op de stuurpen en vet deze goed in met kogellagervet. Je kan nu de stuurpen met de onderste kroonplaat weer in het balhoofd schuiven.

Hoe balhoofd verwijderen?

Haal de spacers van de vorkbuis en trek de vork uit het frame. Als de vork vastzit, kun je hem loskrijgen met een subtiel tikje van een rubber hamer op de vorkbuis. Met een balhoofd uitslag haal je veilig en netjes het oude balhoofd uitje frame.

Welk balhoofd?

Verschillende typen balhoofden Om te weten welk balhoofdlager je nodig hebt moet je eerst weten welke type balhoofdsysteem er in je fiets zit. Er zijn grofweg drie verschillende typen balhoofdsystemen in omloop; het traditionele systeem, het semi-geïntegreerde systeem en het geïntegreerde systeem.

Is balhoofd?

Het balhoofd is een onderdeel van een fiets, bromfiets of motorfiets. Het balhoofd bestaat uit een buis waaraan aan de beide uiteinden een lager is gevat, waarin de as tussen het stuur en de voorvork kan draaien, zodat het stuur en de voorvork draaibaar zijn ten opzichte van het frame.

Wat is een balhoofd bevestiging?

Een balhoofdplaatje is een logo van de fabrikant of het merk dat is aangebracht op de balhoofdbuis van een fietsframe. Balhoofdplaatjes werden al eind 19e eeuw toegepast en waren vaak gemaakt van metaal. Ter bevestiging aan de balhoofdbuis kunnen daarin nagels of schroeven zijn gebruikt.

Wat is het balhoofd?

Hoe vaak Balhoofdlager vervangen?

Stuurt je fiets niet helemaal makkelijk meer of voelt het draaien van je stuur een beetje rauw? Dan is het tijd om je lagers te vervangen. Omdat er vele verschillende soorten en maten balhoofdlagers zijn leggen wij je uit hoe je kan bepalen welk type lager je nodig hebt.

Wat kost het om een spaak te vervangen?

15-45 euro. In principe kan een spaak vervangen nooit erg duur zijn. Een spaak inclusief montage kost bij een goede fietsenwinkel maximaal 20 euro. Vaak word hier meer voor gevraagd omdat de consument moeilijk kan inschatten hoeveel werk dit is.

Wat doet een balhoofd?

Wat kost een balhoofd vervangen?

Balhoofd stel vervangen 30-90 euro.

Share this post