Most popular

Wat te doen als je kentekenbewijs deel 3 kwijt bent?

Wat te doen als je kentekenbewijs deel 3 kwijt bent?

Nieuwe tenaamstellingscode aanvragen

  1. Ga naar ‘Vervangende tenaamstellingscode aanvragen’.
  2. Kies voor de tweede optie: Alleen een tenaamstellingscode aanvragen.
  3. Vul de gevraagde gegevens in. Zorg dat u uw voertuigidentieficatienummer (framenummer) bij de hand heeft.
  4. U betaalt de kosten via iDEAL.

Wat te doen bij kentekenbewijs kwijt?

Als u uw kentekenbewijs kwijt bent, moet u een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Ook als uw kentekenbewijs is gestolen. Bent u de tenaamstellingscode van uw kentekencard kwijt? Dan hoeft u alleen een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen.

Welk kentekenbewijs voor overschrijven?

Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.

Wat is een kenteken deel 3?

Overschrijvingsbewijs (of als het kenteken is afgegeven vóór 01-01-1995: Kopie Deel 3): het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat u thuis moet bewaren.

Welk kenteken deel nodig voor overschrijven?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt.

Heb je kentekenbewijs nodig voor overschrijven?

U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Wat kan iemand met mijn kentekenbewijs?

Re: Kentekenbewijs makkelijk te stelen! Met een KentekenCard (in combinatie met de tenaamstellingscode) kan een voertuig worden overgeschreven op een andere naam, het is daarom belangrijk om deze veilig te bewaren.

Waar vraag je een kentekenbewijs aan?

Aanvraag nieuw kentekenbewijs Ga naar het dienstenportaal van de RDW. Kies voor de optie ‘Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen’ Vul de formulier gegevens in: het kenteken van het voertuig, voertuigidentificatienummer (chassisnummer), naam, telefoonnummer, burgerservicenummer en e-mailadres.

Waar staat je documentnummer?

Uw paspoortnummer staat rechts van uw naam onder het kopje ‘documentnummer’. Een paspoortnummer bestaat uit negen tekens. Het is als volgt opgebouwd: de eerste twee tekens zijn letters.

Hoe kom ik achter mijn documentnummer?

Zo controleert u het documentnummer:

  1. Ga naar ‘Documentnummer controleren’.
  2. Voer het documentnummer (op voorkant kentekencard) en het kenteken in.
  3. U krijgt direct te zien of het documentnummer van het laatst afgegeven kentekenbewijs is, of niet.

Wat is het kentekenbewijs deel 3?

Zonder kentekenbewijs deel 3 kon u het voertuig niet verkopen. U had deel 3 nodig om op het postkantoor het kentekenbewijs om te kunnen zetten naar de nieuwe eigenaar. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode.

Waar kun je het kentekenbewijs aanvragen?

Zonder deel III van het kentekenbewijs kun je je auto niet verkopen en als je deel I of deel II kwijt bent mag je de openbare weg niet op. Een nieuw kentekenbewijs kun je aanvragen bij de RDW, Rijks Dienst Wegverkeer.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van nieuw kentekenbewijs?

Wat zijn de kosten voor het aanvragen nieuw kentekenbewijs? Wanneer u op kentekenbewijs.nl een nieuw kentekenbewijs aanvraagt wordt daarvoor €45 in rekening gebracht wat u met iDeal of Paypal kunt betalen.

Kan ik uw kentekenbewijs kwijt of gestolen worden?

Uw kentekenbewijs kwijt, gestolen of u wilt graag een nieuwe? Een nieuw kentekenbewijs aanvragen kan gemakkelijk online. Vul de gegevens in van het voertuig en u ontvangt zo spoedig mogelijk het kentekenbewijs inclusief nieuwe tenaamstellingscode per post thuisgestuurd.

https://www.youtube.com/watch?v=fjrAY6y1tOw

Share this post