Other

Wat kun je worden met voeding en Dietetiek?

Wat kun je worden met voeding en Diëtetiek?

Wat kun je worden met Voeding en Diëtetiek?

 • Lifestyle coach. Als lifestyle coach die gezondheidsadviezen geeft, help je mensen met hun herstel en lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven.
 • Diëtist in voedingsmiddelenindustrie.
 • Diëtist bij een voorlichtingsbureau.
 • Gezondheidsadviseur.
 • Uitvoerend onderzoeker.

Waar voeding en Diëtetiek studeren?

Voeding & Diëtetiek is zowel in voltijd als in deeltijd te volgen aan een van deze Nederlandse instellingen:

 • Hanze Hogeschool Groningen.
 • Hogeschool van Amsterdam.
 • Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
 • De Haagse Hogeschool (ook in ‘deeltijd’ te volgen)
 • Stichting NTI Hogeschool (alleen deeltijd)
 • NCOI opleidingen (alleen deeltijd)

Wat houdt de opleiding Voeding en Gezondheid in?

De universitaire bachelorstudie Voeding en Gezondheid is gericht op het effect van voeding op de gezondheid van de mens. Om dat te meten, onderzoek je in verschillende groepen mensen het verband tussen voeding en gezondheid en bijvoorbeeld de interactie tussen voeding en genen.

Welke vakken voeding en Dietetiek?

Binnen de vakken voeding van de gezonde mens, nutrition, food science en voedingsmiddelen krijg je nog meer van dit soort feitjes. Daarnaast bestaat de opleiding uit vakken als epidemiologie, voedingsfysiologie, psychologie, welvaartsziekten en projectmanagement.

Hoe wordt je Kinderdietist?

Diëtist worden doe je door een 4-jarig HBO opleiding diëtist te volgen. Maar voordat je aan die 4-jarige diëtiste opleiding begint, wil je natuurlijk wel zeker weten of dit beroep écht bij jou past en welke mogelijkheden er nog meer zijn met betrekking tot leren over voeding en diëtiek.

Is het Dietiek of Dietetiek?

Beide woorden zijn juist. Hoewel diëtiek beter bij dieet lijkt aan te sluiten, heeft diëtetiek de oudste papieren. Dit woord, dat oorspronkelijk alleen ‘voedingsleer’ betekende en teruggaat op het Griekse diaitètikos (‘volgens de voedingsleer’), komt al minstens twee eeuwen voor in het Nederlands.

Wat voor opleiding heb je nodig voor diëtist?

Een diëtist heeft de HBO opleiding diëtist afgerond en staat ingeschreven in het onafhankelijk Kwaliteitsregister Paramedici. Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden.

Wat is orthomoleculair voedingsadvies?

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Het doel is om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. Vaak worden daarbij hoge doseringen vitamines en mineralen geadviseerd. Deze therapie is niet bedoeld als afvaldieet.

Wat is de beste voeding?

Een gezond menu is rijk aan groente, fruit, peulvruchten, noten, vis, volkorenproducten, bevat voldoende magere melkproducten, en is arm aan rood- en bewerkt vlees, alcoholische en suikerhoudende dranken, zout en verzadigde vetzuren (Gezondheidsraad: Richtlijnen Goede Voeding 2015; Voedingscentrum: Schijf van Vijf).

Welk niveau heb je nodig voor diëtist?

Met een mbo-diploma niveau 4 kan je je aanmelden voor Voeding en Diëtetiek. Een diploma met biologie en scheikunde is niet verplicht.

Wat heb je nodig om diëtist te worden?

Er bestaat geen MBO-opleiding waarmee je officieel de titel diëtist mag voeren, maar er zijn wel andere mogelijkheden om aan de slag te gaan in de diëtetiek. Zo kun je bijvoorbeeld de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent volgen. Als je deze opleiding hebt afgerond, mag je zelfstandig aan de slag als gewichtsconsulent.

Share this post