Lifehacks

Wat verdienen ze in Zwitserland?

Wat verdienen ze in Zwitserland?

Het gemiddelde salaris in Zwitserland. Rekening houdend met alle belastingen en sociale uitkeringen, is het gemiddelde salaris in het hele land 6 257 Zwitserse franken (de koers van de Zwitserse valuta vandaag is bijna gelijk aan de Amerikaanse dollar).

Wat verdiend een verpleegkundige in Zwitserland?

De salarissen liggen, afhankelijk van opleiding, werkervaring, vervolgopleiding en kanton, tussen de CHF 5000,- (€ 4.600,-) en CHF 7500,- (€ 6.900,-). Het gaat hierbij om een richtlijn exclusief toelagen (nachtdiensten, weekenden, feestdagen en piketdiensten).

Waar verdienen verpleegkundigen het meest?

Uit de cijfers blijkt dat verpleegkundigen in het Verenigd Koninkrijk het meest per maand verdienen. Ruim duizend euro meer dan de Nederlandse verpleegkundigen. De bedragen zijn gebaseerd op een werkweek voor alle landen van 40 uur per week en 4,33 weken per maand.

Hoeveel vakantiedagen in Zwitserland?

Het minimum aantal vakantiedagen in Zwitserland is vastgelegd bij 20, gemiddeld heeft de Zwitserse werknemer 25 vakantiedagen.

Wat verdient een arbeider in Zwitserland?

Het gemiddelde inkomen in Zwitserland bedraagt omgerekend ongeveer 6000 euro. Dit betekent dat de helft van de lonen en salarissen hoger ligt, de andere helft lager, aldus de Zuid-Duitse krant.

Hoeveel ziekenhuizen heeft Zwitserland?

Zwitserland telt driehonderd ziekenhuizen op zeven miljoen inwoners.

Hoeveel belasting betaal je in Zwitserland?

In Zwitserland is de federale belasting, net zoals in Nederland, progressief. Als je dus meer verdient wordt je ook meer belast. De nationale belasting kan oplopen tot een maximum van 11.5%. Dit verschilt weer met de kantonnale belastingen die soms progressief zijn, en soms een standaard tarief hanteren.

Wat verdien je als verpleegkundige in het ziekenhuis?

Het brutosalaris – zonder vakantiegeld en toeslagen – van een verpleegkundige in het ziekenhuis ligt tussen 2600 euro en 4100 euro per maand. Het gemiddelde startsalaris van hun collega’s in verpleeghuizen is ongeveer even hoog, maar verzorgenden op MBO-niveau, die daar veel werken, verdienen een stuk minder.

Wat is het minimumloon in Zwitserland?

Het Zwitserse kanton Genève voert eind volgende maand een minimumloon in van 23 Zwitserse frank per uur (21,30 euro). Dat betekent bij een 42-urige werkweek maar liefst 4182 Zwitserse frank bruto (3964,57 euro) per maand.

Share this post