Most popular

Wat te doen bij ontstoken haarzakjes hoofd?

Wat te doen bij ontstoken haarzakjes hoofd?

Wat kunt u zelf doen bij een ontsteking van de haarzakjes?

 1. Laat de ontsteking met rust. Raak de huid niet aan en smeer er niets op.
 2. Dek de huid ook niet af met pleisters of verband.
 3. Scheer of epileer de huid niet zo lang deze ontstoken is.

Wat kun je doen tegen Folliculitis?

Het kan worden behandeld met lokale corticosteroïden, tabletten tegen jeuk (antihistaminica), anti-schimmelmiddelen zoals Trisporal (itraconazol), of met lichttherapie. Geneesmiddelen kunnen ook een folliculitis veroorzaken. Dit is een allergische reactie op het geneesmiddel. Het komt niet vaak voor.

Hoe voelt een ontstoken haarzakje?

Een ontstoken haarzakje wordt doorgaans veroorzaakt door gisten, bacteriën of schimmels. Symptomen zijn onder andere rode bultjes of puistjes en een jeukende, pijnlijke huid. Meestal verdwijnt een ontstoken haarzakje vanzelf. Antibiotica kan helpen als de ontsteking lang aanhoudt of steeds terugkeert.

Wat te doen met ingegroeide haartjes?

Tips tegen een ingegroeide haar

 1. Altijd nat scheren. Natte haren gaan makkelijker mee met het scheermesje.
 2. In de juiste richting scheren.
 3. Losse kleren dragen.
 4. Minder glad scheren.
 5. Gebruik een scheermes met één mesje.
 6. Goede scheermesjes gebruiken.
 7. Een scherp scheermesje gebruiken.
 8. Maak je huid regelmatig schoon.

Wat gebeurt er bij een ontsteking?

Een ontsteking is een normale afweerreactie van het lichaam op pijn. Het ontstaat als onze witte bloedcellen vechten om ons te beschermen tegen een infectie veroorzaakt door bijvoorbeeld een bacterie of virus. Ook kan het optreden wanneer het lichaam verwond raakt.

Hoe krijg je een ontsteking weg?

Behandeling. Ontstekingen kunnen bestreden worden met ontstekingsremmende middelen zoals corticosteroïden. Vaak worden deze al toegepast voordat de oorzaak van de ontsteking weg is, om de symptomen (waaronder pijn) weg te nemen.

Share this post