Other

Hoe voeten tapen tegen blaren?

Hoe voeten tapen tegen blaren?

Preventief tapen tegen blaren doe je trapsgewijs. Je begint buiten de kwetsbare plek. De tweede strook overlapt de eerste een klein beetje. Afhankelijk van het te tapen onderdeel blijf je stroken doorplakken tot je voorbij het pijnlijke deel bent.

Hoe plak ik een blaar af?

Afplakken van een blaar:

 1. Laat het slachtoffer de af te plakken voet in 90 graden houden.
 2. Plak de tape eerst in het midden en wrijf de tape dan met de duimen naar de zijkant vast.
 3. Plak dakpansgewijs af waarbij steeds de helft van de vorige laag wordt bedekt.
 4. Zorg dat de tape overal glad zit.

Waarom blijf ik blaren krijgen?

Wrijving/beweging – Het dragen van te krappe of te wijde schoenen kan resulteren in de vorming van blaren. Denk eens aan hoeveel stappen je per dag zet en hoeveel wrijving dit kan veroorzaken op een klein stukje van je huid. Vochtbalans – Er zitten meer zweetklieren op je voeten dan waar dan ook op je lichaam.

Hoe voorkom ik blaren tijdens het wandelen?

Smeer je voeten dun in met vaseline/uierzalf of speciale crème voor het lopen. Strooi een beetje talk- of voetpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten. Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep. Plak gevoelige plekken preventief af met blarenpleisters.

Hoe voorkom ik blaren in mijn voetbalschoenen?

Maak je schoenen niet aan de binnenkant nat.

 • Trek je voetbalkous strak om je voet zonder vouwen.
 • De kousenvoet bevat veel synthetische stoffen.
 • Zorg dat je hiel goed in de hielkap van de schoen zit.
 • Zorg ook dat de overige vetergaten goed zijn aangetrokken, zodat ook je voet niet zijwaarts kan glijden.
 • Hoe lang duurt het voor een blaar genezen is?

  Na het openmaken van een gesloten blaar moet je de huid goed desinfecteren. Plak de blaar daarom goed af met een gaasje, wanneer je deze hebt open laten prikken. Een gesloten blaar geneest meestal vanzelf binnen 7 dagen.

  Wat te doen blaren voet?

  Wanneer je last hebt van een blaar, is het beste om de huid lekker met rust te laten. Hierdoor zal de blaar indrogen, waardoor de blaar vanzelf geneest. Als de blaar niet vanzelf geneest is het aan te raden om even langs een pedicure of huisarts te gaan, om de gesloten blaar open te prikken.

  Waar kun je blaren van krijgen?

  Blaren kunnen ontstaan door wrijving of te veel druk op de huid. Bij blaren is de huid omhoog gekomen en zit er een waterige vloeistof in. Blaren vormen zich meestal op je handen en bij sporters natuurlijk met name op je voeten. Hiervoor hoef je slechts korte tijd ongemakkelijke of slecht passende schoenen te dragen.

  Share this post