Common questions

Wat betekent de bloemetjes buiten zetten?

Wat betekent de bloemetjes buiten zetten?

Wie de bloemetjes buitenzet, is aan het feesten. Zo iemand neemt het ervan door op stap te gaan en daarbij veel te drinken. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) is de herkomst van deze uitdrukking niet bekend. Stoett vermeldt dat de uitdrukking teruggaat op “zich met een bloem uitdossen”.

Wat betekent iemand in de bloemetjes zetten?

iemand in de bloemetjes zetten. iets of iemand herdenken.

Wat is Sportjargon?

Deze lijst bevat uitdrukkingen en gezegden uit het sportcommentaar, ook wel sportjargon genoemd. Zo mogelijk is degene genoemd die het commentaar geuit heeft, samen met de datum en de gelegenheid waarbij de uitspraak gedaan is.

Wat is de uitdrukking van heel veel plezier maken?

Uit de band springen. Uitbundig plezier maken, zonder rekening te houden met de regels van orde en fatsoen.

Wat betekent de vuile was buiten hangen?

Betekenis: Over ruime financiële middelen beschikken. Gezegde: De vuile was buiten hangen. Betekenis: Over de eigen onaangename zaken spreken met buitenstaanders.

Wat betekent het zonnetje in huis zijn?

zon = zon schijnt [hij zit niet achter de wolken]er is niets nieuws onder de zon [niets nieuws]zij is het zonnetje in huis [brengt de vrolijkheid in huis]hem in het zonnetje zetten [huldigen, prijzen]men moet hooien als de zon schi…

Wat betekent een appeltje met iemand te schillen hebben?

Wie nog een appeltje met iemand te schillen heeft, is kwaad op iemand en wil hem/haar op het matje roepen of met gelijke munt terugbetalen. Waarschijnlijk is de negatieve betekenis van een appeltje met iemand (te) schillen (hebben) ontstaan als sarcasme.

Wat is een puncher wielrennen?

Puncheur, of puncher in het Engels, is een term uit het wielerjargon die een wegrenner beschrijft die snel en krachtig korte hellingen kan opsprinten. Bekende renners type puncheur zijn Mathieu van der Poel, Peter Sagan, Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe en Joaquim Rodríguez.

Wat is stoempen in de Tour de France?

‘dit betekent dat wielrenners hun energie vaak inefficiënt gebruiken, door op een te hoge cadans te trappen. deze energie kan nodig zijn aan het einde van een etappe en al helemaal aan het einde van een meerdaagse etappewedstrijd. Wanneer je in een lage cadans rijdt, gebruik je dus meer spierglycogeen.

Wat betekent de uitdrukking iemand van repliek dienen?

antwoord van een spreker op datgene wat tegen hem is gezegd, tegenbescheid; iem. van repliek dienen, iem. antwoord geven op een tegenwerping; 2.

Wat betekent de uitdrukking van je voetstuk vallen?

het voetstuk zelfst. onderste deel van iets of voorwerp dat dient om een beeld op te zetten Synoniem: sokkel van je voetstuk vallen (iets doen waardoor de mensen je niet meer zo …

Share this post