Other

Wat voor kinderziektes zijn er?

Wat voor kinderziektes zijn er?

De negen meest voorkomende soorten zijn:

 • Waterpokken.
 • Rodehond.
 • Bof.
 • Mazelen.
 • Vijfde ziekte.
 • Zesde ziekte.
 • Roodvonk.
 • Kinkhoest.

Wat te doen tegen kinderziektes?

Neem direct contact op met een arts als je kind steeds zieker wordt, kreunt of blijft huilen, ontroostbaar, suf of moeilijk wakker te krijgen is of minder wil drinken. Ook als je kind een halve dag niet heeft geplast of als het steeds maar blijft overgeven neem je direct contact op met de arts.

Wat is de vijfde en zesde ziekte?

Verschil vijfde en zesde ziekte De vijfde ziekte begint met ronde vlekjes op de wangen. Vervolgens breiden de vlekjes zich uit naar de rest van het lichaam. De vijfde ziekte kan samengaan met lichte koorts. De zesde ziekte daarentegen begint met hevige koorts en pas daarna krijgt je baby vlekjes.

Wat te doen bij huiduitslag baby?

Als je baby een milde vorm heeft, kan een vette babyzalf voldoende zijn. Heeft je baby veel last van zijn eczeem, dan is het verstandig om langs de huisarts te gaan. Deze kan dan een hormoonzalf voorschrijven. Gelukkig groeien de meeste kindjes er vanzelf overheen.

Welke signalen zijn makkelijk te herkennen bij kinderziekten?

Van hangerigheid tot koorts, van verkoudheid tot huiduitslag (rode vlekjes, bultjes, blaasjes en stipjes) – de symptomen van de klassieke kinderziektes lijken erg op elkaar. En dat maakt het soms moeilijk te herkennen welke kinderziekte jouw kindje nou precies heeft.

Welke kinderziekten zijn zeer besmettelijk?

Bekende voorbeelden zijn waterpokken, de vijfde en de zesde ziekte, mazelen en hersenvliesontsteking. Het afweersysteem van jonge kinderen is nog niet eerder met deze ziekteverwekkers in aanraking gekomen. Daarom maken kinderen na besmetting de ziekte door en bouwen afweer tegen de ziekteverwekker op.

Wat is er te doen tegen gordelroos?

Een behandeling met medicijnen is meestal niet nodig bij gordelroos. Het gaat meestal vanzelf over. Op de blaasjes kunt u zinkzalf smeren of een neutrale zalf als: koelzalf, cetomacrogolzalf of lanettezalf. Tegen de pijn kunt u zo nodig paracetamol gebruiken.

Wat is de zesde kinderziekte?

Bij de zesde ziekte heeft uw kind opeens hoge koorts (39 tot 40,5 graden). Soms voelt de huid in de hals en achter de oren dikker. Na 3 tot 5 dagen wordt de temperatuur weer snel lager. Er komen dan kleine lichtrode vlekjes in het gezicht en de nek, en later ook op het lichaam.

Wat voor huidaandoening heb ik?

Huidziekten

 • Ouderdomswrat (verruca seborrhoica)
 • Acne.
 • Rosacea.
 • Psoriasis.
 • Constitutioneel eczeem.
 • Seborrhoïsch eczeem.
 • Nummulair eczeem.
 • Handeczeem.

Share this post