Other

Mita tehda kun viemari ei veda?

Mitä tehdä kun viemäri ei vedä?

Kun lavuaarin viemäri ei vedä keittiössä tai kylpyhuoneessa kunnolla, eikä putkien avaamiseen tarkoitettua kemikaalia ole käsillä, kokeile avaamiseen suolaa. Akuutissa hädässä suolaa löytyy joka keittiöstä. Sekoita puoli kupillista ruokasuolaa vajaaseen litraan lämmintä vettä ja kaada viemäriin.

Miten avata tukkeutunut viemäri?

Mittaa kuppiin yksi osa ruokasoodaa ja yksi osa etikkaa, sekoita ja kaada seos viemäriin. Kupliva seos avaa tukkeuman, mutta anna sen seistä viemärissä ainakin tunnin verran – tai mieluummin vaikka yön yli – ennen kuin huuhtelet seoksen vedellä.

Mistä tietää että viemäri on tukossa?

Vajaakuntoinen viemäri haisee pahalle ja aiheuttaa sisäilmaongelmia. Viemärin haju viestittää usein siitä, että viemäriin on syntynyt tukoksia tai viemäri on kuivunut. Myös viemäriputkien tiivisteiden pettäessä saattaa ilmaan vapautua haisevia kaasuja. Viemärin kuvaus on yksi keino tarkistaa viemäreiden kunto.

Millä puhdistaa lattiakaivo?

Sekoita puoli desiä ruokasoodaan desilitraan etikkaa ja kaada seos lattiakaivoon. Anna seoksen vaikuttaa tunti ja huuhtele lattiakaivoa reilusti kuumalla vedellä. Kupliva seos irrottaa lattiakaivosta sitkeää likaa ja ruokasooda neutraloi epämiellyttäviä hajuja.

Miksi lattiakaivo ei vedä?

Nopea tapa testata, vetääkö lattiakaivo normaalisti, on kaataa kuumaa vettä kaivoon. Voit keittää vettä tulikuumaksi ennen kuin kaadat sen kaivoon. Tämä poistaa jonkin verran likaa kaivosta etukäteen. Jos kuitenkaan kaivo ei enää vedä ja se on mennyt tukkoon, on hyvä aloittaa perusteellinen siivoaminen.

Miksi viemäri tukkeutuu?

Yleisimpiä syitä viemärien tukkiutumiseen ovat sinne joko tahallaan tai vahingossa päätyneet vierasesineet. Viemäriin ei kannata laittaa mitään muuta kuin pesuvettä, vessapaperia, pissaa ja kakkaa. Jos kotikonstit eivät auta, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai putkifirmaan.

Miten saa putket auki?

Jos viemäri vetää huonosti, kannattaa sinne kaataa ruokasoodaa ja väkiviinietikkaa. Viemärit ja tukkeutuneet putket saa raikkaaksi ja puhtaaksi, kun kaataa sinne noin desin verran ruokasoodaa ja sen jälkeen 2,5 desilitraa väkiviinietikkaa. Tämä saa aikaan vaahdon, joka auttaa viemäriä puhdistumaan.

Miten avata tukkeutunut lattiakaivo?

Tukkiutuneen viemärin avaaminen ruokasoodalla ja etikalla

  1. Kaada 2,5 dl ruokasoodaa viemäriin.
  2. Kaada heti perään myös 2,5 dl etikkaa viemäriin.
  3. Tuki viemärin suu rätillä.
  4. Anna seoksen vaikuttaa ainakin 20 minuuttia tai jopa pari tuntia.
  5. Keitä kattilallinen vettä ja kaada se nopeasti viemäriin.

Millä pestä viemäri?

Viemäriin kaadetaan desilitra ruokasoodaa ja päälle pari desilitraa etikkaa. Kuplivan seoksen annetaan vaikuttaa puolisen tuntia, jonka jälkeen viemäriin kaadetaan ensin kiehuvaa ja sitten kylmää vettä. Käsittelyllä tuhotaan hajuja aiheuttavat bakteerit.

Miten lattiakaivo puhdistetaan?

Kaada lattiakaivoon ½—1 dl ruokasoodaa ja 1—2 dl väkiviinaetikkaa. Kun sihinä loppuu, laske kaivoon muutama litra kuumaa vettä. Pese lopuksi siivousliinat ja laita ne kuivumaan.

Miksi lattiakaivo haisee?

Paha haju viemärissä on pääsääntöisesti peräisin rikkivedystä, jota muodostuu esimerkiksi rasvan mädäntyessä. Haju muistuttaakin mätää kananmunaa. Lattiakaivo voi olla kuivunut tai likainen. Pahan hajun tullessa esimerkiksi kylpyhuoneen lattiakaivosta on vika tavallisesti hajulukossa, joka on päässyt kuivumaan.

Saako kiehuvaa vettä kaataa viemäriin?

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ympäristöasiantuntija Maija Palomäen mukaan kikkaa voi kokeilla, kunhan on tarkkana kuuman veden kanssa. – Jos viemäriin kaataa suuria määriä vettä, jonka lämpö ylittää 40 astetta, kuuma vesi voi aiheuttaa hajuongelmia tai viemäriverkon korroosiota, Palomäki kertoo.

https://www.youtube.com/watch?v=fhlKuBqRNbs

Share this post