Common questions

Waar lipoom verwijderen?

Waar lipoom verwijderen?

Vanwege cosmetisch of medische redenen kan een vetbult verwijderd worden. Belangrijk is dat een medisch specialist beoordeeld heeft of het ook om een vetbult gaat. Een vetbult verwijderen vindt meestal plaats onder lokale verdoving met een sneetje in de huid.

Kan een vetbult hard zijn?

Een liposarcoom kan aanvoelen als een pijnloos bultje onder de huid dat soms wat hard is. Als je zo’n bultje voelt, kan het ook een goedaardig vetbultje zijn: een lipoom. Ga naar je huisarts als je het niet vertrouwt. Ook kun je een zwelling zien of pijn krijgen bij het bewegen.

Kun je een vetbult uitdrukken?

Meestal is het niet nodig om een vetbultje te laten verwijderen. Als je (cosmetisch) last hebt van een vetbult, is het wel mogelijk om deze te laten verwijderen. Kleinere vetbultjes kunnen bij de huisarts verwijderd worden, grotere in het ziekenhuis.

Kan lipoom verdwijnen?

Een vetbultje of lipoom gaat niet vanzelf weg. Een behandeling is niet nodig, maar is wel mogelijk als de vetbult als storend of pijnlijk wordt ervaren.

Kun je moedervlekken verwijderen?

Twijfelt uw huisarts of uw moedervlek goedaardig is? De huisarts kan dan zelf een moedervlek verwijderen. Eerst krijgt u een injectie om de huid te verdoven. De huisarts gebruikt een klein mesje om de moedervlek te verwijderen.

Hoe krijg je een vetbult?

Het ontstaan van een lipoom is vaak erfelijk bepaald, komt vaker voor bij vrouwen dan mannen en overgewicht speelt geen rol. Mensen met en erfelijke aanleg voor lipomen kunnen meerdere lipomen over het gehele lichaam hebben soms wel meer dan 20.

Hoe krijg je een vetbol?

Er zijn mensen met een erfelijke aanleg voor lipomen. Ze kunnen dan een aantal lipomen in verschillende delen van het lichaam hebben, soms zelfs 20 of meer. Ook ontstaan deze vetknobbels soms bij bepaalde syndromen, bijvoorbeeld bij het syndroom van Gardner.

Hoe ontstaat een vetbult?

Share this post