Useful tips

Hoe vissen op witvis?

Hoe vissen op witvis?

Je kunt witvis op allerlei watertypen vangen, denk hierbij aan:

  1. Polders en weteringen.
  2. Kleine rivieren.
  3. Grote rivieren.
  4. Grote meren.
  5. Kanalen: vanzelfsprekend zwemmen op de vele kanalen die onze landen rijk zijn, zoals het Kanaal door Voorne of bijvoorbeeld de Urkervaart ook witvissen.

Welke vis vangen in maart?

In de maand maart mag er nog worden gevist met kunstaas, een stukje vis of een dood visje. Vang je hiermee een snoek dan moet deze direct worden teruggezet (gesloten tijd voor de snoek).

Wat is het beste aas voor witvis?

Als aas voor het witvissen kan je van alles gebruiken. Meest voorkomende aas soorten zijn brood, maden, casters, wormen, mais, pellets en kleine boillies.

Hoe diep vissen op witvis?

Op welke diepte je exact gaat vissen hangt af van een aantal factoren. Deze kunnen van dag tot dag verschillen, soms zelfs van minuut tot minuut. Denk bijvoorbeeld aan een water wat eerst helemaal stil ligt en waar het plotseling begint te stromen! Dan is het zaak om snel je tactiek aan te passen.

Hoe vang je het beste een vis?

De beste visstekken vind je bij beschutte plekken als een brug, steiger of vlonder. Werp wat lokvoer in het water om de vissen aan te trekken. Bevestig een dobber en vishaak aan het einde van je lijn, hang aas aan de haak en gooi je hengel uit. Geluid schrikt vissen af, dus wees stil tijdens het vissen.

Welke vis op kanaal?

,,Voor beide vaarten samen zijn het zeventien soorten, zoals bliek, brasem, baars, paling, karper, winde, blankvoorn, rietvoorn, snoek, snoekbaars, zeelt, giebel, pos, drie- en tiendoornige stekelbaars, blauwbandgrondel en vetje. De blankvoorn telt 55 procent van het totaal aantal gevangen vissen.

Welke vis lijkt op karper?

Hiermee onderscheidt de karper zich van een groot aantal familieleden zoals de kroeskarper, de giebel, de graskarper, de kopvoorn en de winde. Opvallend aan de karper is verder de lange, hol ingesneden rugvin.

Welke vissen zijn bodemvissen?

Tong, schol en de meeste haaien– en roggensoorten zijn bodemvissen. Zij jagen op bodemdieren zoals wormen, krabbetjes en garnalen.

Wat is het beste aas?

Het bekendste aas van allemaal is natuurlijk het natuurlijke aas. Van alle soorten aas wordt deze het langst gebruikt en velen beweren nog steeds dat dit de beste methode is om een vis te vangen. Je kunt levend aas gebruiken, denk dan aan wormen, maden, vliegen en larven.

Wat is het beste aas voor voorn?

Een ander alternatief voor vissen op voorn zijn de Maden. Dit zijn kleine vliegenlarven die je bij je hengelsportzaak kan halen. Ook zijn voorns met vele andere soorten aas te vangen, maar brood en maden zijn de meest gekozen aassoorten.

Share this post